De best gesneden friet door de patatsnijder

Patat of friet, het smaakt hetzelfde. Mayo, ketchup of speciaal we eten het allemaal.

Voorgebakken friet is niet meer van nu. De waardering door gasten is vele malen groter als de friet zelf wordt gesneden en terecht! Zelfgemaakte friet smaakt nu eenmaal veel lekkerder.

Daarvoor is een patatsnijder niet meer weg te denken uit jouw horeca- onderneming.

Patatsnijder zorgt voor snelheid en efficiëntie

Met de hand friet snijden is niet te doen, daarom heb je voor professioneel gebruik een patatsnijder nodig. De frietsnijder snijdt snel en efficiënt, de smaak is overheerlijk. Door de frietsnijder heb je in een handomdraai de lekkerste frietjes op tafel staan.  Heb je vele kilo’s aardappelen die moeten worden omgetoverd tot friet? Dan is de elektrische frietsnijder een goede keuze. Deze kan tot wel enkele honderden kilo’s per uur snijden. Ideaal voor snackbars.

Mogelijkheden van de frietsnijder

Wedges, partjes, Franse frietjes of Vlaamse frietjes nodig? Er zijn modellen die dit soort friet kunnen snijden. Patatnijders snijden voornamelijk 8×8, 10x 10 en 12x 12 millimeter dikke frietjes.

Er zijn vele modellen frietsnijders te koop. Door de rvs-uitvoering zijn ze hygiënisch en sterk. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit. Er komt veel druk te staan op de frietsnijder, een aardappel is nu eenmaal niet zacht. De stabiliteit van de frietsnijder tijdens gebruik op het werkblad is van groot belang. Er zijn tafelmodellen verkrijgbaar met zuignappen aan de onderzijde. Ideaal om meer stabiliteit te verkrijgen.

Patatsnijder als eye- catcher

Komt de patatsnijder in een open keuken te staan? Dan kan de frietsnijder een ware eyecatcher zijn voor de gasten. Een grote hendel en scherpe messen, met kilo’s aardappelen ernaast. Ze zien hoe de aardappel wordt omgetoverd tot een heerlijk schaaltje verse friet naast hun bord. Een must have als het gaat om apparatuur in de open keuken.

Welke aardappel gebruik je voor de frietsnijder?

Goed smakende patat komt niet enkel door een goede patatsnijder. De aardappel die hiervoor wordt gebruikt is net zo belangrijk. Welke aardappel is het meest geschikt om verse friet van te maken? Bintjes, Agria, Desiree, Premiere en Sante zijn kruimige aardappelen en worden het meest gebruikt. Laat de aardappel niet te koud worden, dit maakt de friet minder lekker!

Welke soorten friet maakt de frietsnijder?

Een patat- of frietsnijder is een zeer goede investering. Er zijn vele soorten verkrijgbaar en is afhankelijk van de benodigde capaciteit en jouw wensen. Wat voor soort friet wil je gaan serveren?

  • < 5 mm           Flinterdunne frietjes.
  • 6 – 7 mm        Friet die we voornamelijk zien in fastfoodketens.
  • 8 – 9 mm        Iets dikkere friet dan die we zien in de fastfoodketens.
  • 10 – 11 mm   Meest favoriete Nederlandse frietjes.
  • 12 – 15 mm   De dikke friet, ook wel Oma’s friet genoemd.

Tip: Horecatraders.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *