Airfryer met ongekende mogelijkheden!

Dachten wij even hip & modern bezig te zijn, zo’n 2 jaar geleden toen wij onze Inventum airfryer kochten. Nu, enkele jaren na dato, blijkt ‘ie eigenlijk toch wel heel klein te zijn en ongeschikt voor meer dan 3 personen.

Koken voor gezelschappen

Iedere zondag strijkt hier, op onze vaste uitnodiging, familie neer die mee eten. Dit betekent aan de bak voor minimaal 4, tot soms wel 8 personen. Vooraf is het dan ook nog lang niet altijd duidelijk of “de grootste eter” (sportman die voor 3 personen mee eet) ook aanwezig zal zijn. Dat betekent dus improviseren, wat in de praktijk neerkomt op stamppot- dan wel pastamaaltijden maken (genoeg voor een weeshuis en wat overblijft gaat richting vriezer). Onze airfryer, daar kunnen we helaas niet zoveel mee.

Te kleine airfryer onhandig

Met een inhoud van ca. 2 liter is ‘ie totaal ongeschikt voor meer dan 3 personen. Het kleine bakje zorgt ervoor dat bijvoorbeeld friet aan de onderzijde klef blijft en bovenop steenhard wordt. En er past net geen zak van 750 gram friet in. Sowieso mag het bakje niet volledig gevuld worden, anders blijft er geen ruimte over om de friet op te schudden.

Airfryer, gemak & altijd voorbereid

Vanuit praktijkervaring raden wij aan eigenlijk altijd een airfryer te kopen met de grootste inhoud. Denk niet ‘we zijn maar met 2 personen’ of ‘ik ben maar alleen’; je zult zien dat wanneer er mensen komen eten de airfryer je ongekend veel gemak biedt. De huidige airfryers zijn immers grote keukenhulpen waarmee je niet alleen kunt ‘frituren’, maar ook kunt bakken, braden, groentes kunt koken en taarten mee kunt bakken (bekijk deze airfryer van Philips maar eens!).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *