De Indiase keuken

De Indiase keuken is ontzettend breed en biedt dan ook een enorme afwisseling aan ingrediënten en gerechten. De gerechten kunnen zelfs per regio verschillen, daarom kun je voor een interessante tour een rondreis maken door het land. Wil je toch iets dichter bij huis blijven, dan kun je ook naar een Indiaas restaurant gaan om hier eens lekker een hapje te eten. Hier heb je de afwisseling zonder dat je er kilometers voor rond hoeft te reizen allemaal op een plek. Het culinaire aanbod van het land wordt mede gevormd door de religie, dat maakt het land nog diverser en het aanbod is daarmee enorm. 

De invloeden op het eten

De vele verschillende gerechten worden natuurlijk ook op verschillende manieren gegeten. De manier waar Nederlanders gek op zijn en veel gebruiken om een goede avondmaaltijd op tafel te zetten is door het gerecht te serveren met rijst. Andere gerechten worden gewoon met brood gegeten of een andere optie is om roti toe te voegen, dit is eigenlijk ook een soort brood, maar dan helemaal plat gemaakt. Op deze manieren kun je alle gerechten verschillende twisten geven en zo lekker afwisselen wanneer je besluit om zelf de keuken in te duiken. 

Religie die het eten beïnvloedt

Bij het Tulsi restaurant is er keuze uit ontzettend veel gerechten waarmee jij je misschien wel een beetje in India waant. Er wordt voor verschillende gerechten verschillende soorten vlees gebruikt, dit komt door de religie. Voor een religie is de koe heilig en zal deze niet gegeten worden terwijl voor de andere religie het varken onrein is. Omdat het vlees nog wel eens een kwestie is, betekent dit dat er veel gerechten vegetarisch zijn en er dus helemaal geen vlees in verwerkt is. In deze tijd is dat een moderne keuze en zul je veel vegetarische eters naar het restaurant trekken, omdat er keuze genoeg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *