Arenal Costa Rica

Wat kan je doen in Arenal Costa Rica?

Arenal Costa Rica is gelegen in het noorden van Costa Rica en een van de meest populaire bestemmingen om te bezoeken, vanwege de vulkaan Arenal. Er zijn talloze tours die plaatsvinden in de omgeving van de vulkaan, en met een goede reden! 

Je hebt namelijk toegang tot het regenwoud, watervallen, een vulkaan, het grootste meer van het land en een gevarieerde selectie van hotels. Hierdoor is het geen wonder dat Arenal de avonturen hoofdstad van Costa Rica is geworden. 

De Arenal de meest populaire en bekende vulkanen van Costa Rica. Het is een symmetrische kegelvormige vulkaan die het vruchtbare landschap van het nationale park Arenal-vulkaan domineert.

Arenal Costa Rica

Bezoek de warmwaterbronnen

Arenal Costa Rica is niet alleen maar populair door de vulkaan maar ook door de vele warmwaterbronnen. Dompel je avontuurlijke spieren, na een actieve dag, onder in van deze warmwaterbronnen zodat je de volgende dag er weer tegenaan kan. 

Warmwaterbronnen worden gevormd wanneer water ondergronds wordt verwarmd en naar de oppervlakte borrelt. Het mineraalwater van Costa Rica wordt al meer dan tweehonderd jaar gebruikt als therapeutische baden om reuma en andere kwalen te behandelen. Deze natuurlijke wonderen verleiden zelfs de meest ervaren reiziger. 

Wat is er beter dan een ontspannend warm bad, omgeven door jungle en overschaduwd door de schoonheid van de vulkaan na een dag vol avontuur?

Bezoek de stad La Fortuna

De Arenal vulkaan dient als achtergrond voor het charmante stadje La Fortuna, wat maar 10 km verderop is. De stad is gecentreerd rond een kleurrijk park met een prachtige kerk in het midden. De stad zelf is slechts een paar straten breed met toeristische winkels en restaurants langs de straten rondom het stadsplein. De stad is een startpunt voor reizigers die de overvloed aan activiteiten in de Arenal regio willen ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *