Waarom drinken Nederlanders zo veel koffie

De top 10 landen waar de meeste koffie wordt gedronken zijn Brazilië, België, Duitsland, Denemarken, Servië, Oostenrijk, Slovenië, Nederland, Noorwegen en Finland. Veel mensen starten de dag met één kopje koffie en houden het hierbij. Het kan zelfs ook tegen verslaving aanlopen in sommige landen maar dat is natuurlijk per persoon verschillend. Waar we de koffie ook drinken zoals samen met een vriendin of koffie op werk we drinken veel koffie als Nederland.

Koffie consumptie geschiedenis

Nederlanders drinken ongeveer 1.8 kopje koffie per dag wat in totaal op 6.7 gram gemalen. Met de eerste Europeaan die de koffie plant uit Yemen naar Nederland bracht is de grote koffiehandel begonnen. Piet van der Broecke heeft dus de koffie naar Nederland gebracht als een echte koffie pionier. Kort hierna is ook de koffiehandel vanuit de landen Suriname en Java gestart naar Europa.

Thuis koffie

De meeste mensen drinken nog steeds het liefst hun 1,8 kopje koffie gewoon vanuit het comfort van hun eigen huis. Met alle nieuwe soorten manieren om thuis koffie te kunnen maken is toch nog steeds de filterkoffie een favoriet van veel mensen.

De cultuur van koffie

Veel mensen zien koffie als een gelegenheid drankje, je gaat even op de koffie bij je buurvrouw. Als je met een vriendin gaat bijkletsen doe je dat over een kopje koffie. In de ochtend werk klets je met iedereen over het weekend bij de koffiemachine. Het is een ware gewoonte geworden en dit is ook de reden waarom wij Nederlanders zoveel koffiedrinken.

Bron: www.giocoffee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *