Picanha kopen tips

Een echte Braziliaanse lekkernij is het staartstuk van het rund. Het is een heerlijk stuk vlees dat je op allerlei manieren kunt bereiden. In Brazilië kom je het op elk feestje tegen. Het is een maaltijd waarmee je het leven viert. Je kunt picanha kopen en er dan voor je gasten een feest van maken. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van dit bijzonder smaakvolle stuk vlees. Het is een aanrader voor liefhebbers van rood vlees. Gelukkig kunnen ook de mensen die hun vlees wat minder rood willen eten ervan genieten. Dat is het voordeel van dit vlees. Het heeft een dikke en dunne kant zodat je alle garingen kunt serveren. Lees meer over een maaltijd ermee.

Staartstuk makkelijk te bereiden

Het voordeel van picanha kopen is dat je vlees bestelt dat goed te bereiden is. Je hoeft er geen ingewikkelde handelingen voor te verrichten om het op de juiste manier klaar te maken. Als je het vlees aanbakt en nagaart in de oven kan er niks misgaan. Je kunt het vlees kruiden met peper en zout of een kruidenmengsel maken voor meer smaak. Heb je zelf geen inspiratie dan kun je ook een rub bestellen. Over het kruiden later meer. Vaak wordt het vlees op de BBQ bereid. Dan hoef je het vlees ook niet uitgebreid te kruiden. 

Voor elk wat wils met picanha kopen

Bij picanha kopen kun je het voor iedereen goed doen. Vleesliefhebbers kunnen zich uitleven en genieten van een flink stuk vlees. En de mensen die wat minder genieten van grote hompen geef je een klein stukje. Het staartstuk heeft aan het einde een dunne kant die bij de bereiding wat gaarder wordt. Dat is handig voor de mensen die niet van rood vlees houden. Het andere uiteinde van het vlees is een stuk dikker en kun je serveren aan de mensen die houden van een mooi stukje vlees dat nog rood is van binnen. Het is echt de moeite waard om het eens te proeven. We garanderen dat je daarna meer wilt.

Kruiden van staartstuk

Bij picanha kopen kun je alle kanten op met het kruiden van het vlees. Met alleen peper en zout is het al heerlijk. In Brazilië wordt het vlees gekruid met een zelfgemaakt krokant kruidenmengsel. Er zitten verse kruiden in zoals basilicum en je kunt er broodkruim doorheen mengen. Dat maakt de buitenkant extra krokant. Als je niet zelf een kruidenmengsel wilt maken kun je ook kiezen voor een kant en klare rub waarmee je het vlees kunt insmeren. Er zijn genoeg smaken die je kunt kiezen en die passen bij de smaak van het vlees.

Bijgerechten bij picanha kopen

Bij picanha kopen kun je allerlei gerechten serveren. Zo zijn Hasselback aardappelen erg lekker erbij. Dat zijn aardappels die je insnijdt in hele dunne reepjes. Je kunt ze garen in de oven. Daarbij is een frisse salade erg lekker bij het vlees. Gaar je het vlees op de BBQ, dan kan het erg lekker zijn om er maiskolven bij te serveren die je ook op de BBQ gaart.

Mis je nog informatie? Bekijk dan de website van Beef & Steak voor meer info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *